Faderen til Tingas hvalpe 2018

Hasse – DKCH (+J) Spader Damens Amanlis

 

Født:

05-11-2011

DKK registreringsnummer:

DK04550/2012

Stamtavle:

Sundhed:

  • 11-12-2017 – Øjenundersøgelse.

Diagnose: Intet påvist / uden anmærkninger

  • 07-11-2012 – Røntgenfotografering.

HD: A

AD: 0

Bedste placering udstilling:

Exc.BK Plac.1 CK 1.BHK CERT BIM

Bedste placering markprøve:

1. pr, markprøve A åbenklasse for retrievere

Marianne fortæller om Hasse:

Hasse er en leverfarvet flatcoat på 6 år (født i november 2011). Han er både en dejlig familiehund og en arbejdsivrig jagthund.

Hasse ”en appelsin i vores turban” – ja sådan omtaler vi ham gerne. Det var tilfældighedernes spil, at Hasse kom til os. Hans opdrætter i Sverige Kia Lawesson ringede en dag og havde en hanhund til salg, som andre havde fortrudt. Hun spurgte, om vi kendte nogen i vores omgangskreds, der manglede en jagthund. Det havde vi ikke lige, men ”send en kopi af stamtavlen og et par billeder – så kigger vi på det”. Som sagt så gjort og her er Hasse så. Fra dag 1 var han min hund alene. Han flyttede direkte ind på mine fødder og der befinder han sig helst både dag og nat – hvis han altså ikke flytter op i hovedenden i stedet for. Med tiden har han dog accepteret, at man kan gå med ”far” på lufteture uden ”mor” – men det er kun af nød.

Hasse er den hund i mit liv, der har modtaget mindst træning. Det eneste jeg har behøvet lære ham, udover basal lydighed, er at jeg indimellem gerne vil bestemme, i hvilken rækkefølge apporteringerne skal hentes – og at Hasse også skal lade andre hente. Det er svært når han synes at mor helst skal have alt, hvad hentes kan. Når vi går tur, rydder han gerne op for dåser og flasker og hvad der ellers er smidt overalt i vore dage. I huset har han udnævnt sig selv til at hjælpe mor med alt forefaldende arbejde. Taber jeg noget, så vupti er det oppe i min hånd igen. Alle skåle bliver samlet ind, så snart de er tømte. Heldigvis er han høflig, så de andre hunde får lov at spise i ro og mag først.

På markprøver er han sådan: ”Sig hvad du vil have og du får det”. Hasse går ikke ud for at deltage – han går ud for at vinde. Min fysik er desværre ikke til alt det træning som vinderklasser kræver – derfor kommer Hasse fremover ”kun på opsamlinger”. Men vi holder naturligvis formen ved lige med træning hjemme – det gør vi med alle vores hunde.