Om falkeflatten

Målet med vores opræt er at avle hvalpe som er sunde, stærke og arbejdsomme både mentalt og fysisk inden for flatterens racestandard.  Det er familiehunde, der også skal fungere ude i marken.

Vores hvalpe bliver født og vokser op i vores stue.

Vi hedder Tina og Jørgen og fik vores første flatter – Tinga – i 2012. Vi har tidligere haft hovawart (en meget anderledes mentalitet at arbejde med), og faldt pladask for flatterens sind, arbejdsglæde, påhitsomhed og lærenemhed.

Tinga blev oprindelig købt for at træne agility, men efter lidt tid blev vi nødt til at prøve nogle af de discipliner, racen gennem generationer er avlet til – så vi startede på vildtspor og kom med ud som apportører på jagter. Det kom faktisk så langt, at vi tog jagttegn i foråret 2015, så vi rigtig kunne udnytte Tingas jagtegenskaber.

Nu er Tinga pensioneret – men så har vi til gengæld Abbey og Rauke, der kan holde os aktiveret. Abbey er tæven fra vores hvalpekuld fra efteråret 2015, og Rauke har vi hentet på Gotland i vinteren 2021.

Vi bor i Borup, Midtsjælland.

Tina er vildtspor og nose work instruktør i DRK-Midtsjælland og har tidligere været agility instruktør i Hvalsø Hundevenner.

Jørgen er i raceledelsen for Flatcoated Retriever under Dansk Retriever Klub.